WIST U DAT

- Het Haarhuys alle rust en privacy biedt
- Wij nazorg heel belangrijk achten
- Het onderhouden van een haarwerk, het wassen en modelleren makkelijk zelf te doen is
- U bij de aanschaf van het haarwerk alle benodigde onderhoudsproducten meegeleverd krijgt
- U met uw haarwerk kunt sporten, douchen, zwemmen, etc.

Meer vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

SOORTEN HAARUITVAL


Dunner wordend haar of andere haarproblemen kunnen verschillende soorten oorzaken hebben. Hieronder leest u een aantal van de meest voorkomende soorten haaruitval.

ALOPECIA CYTOSTATICA: Als u chemotherapie/bestraling moet ondergaan, heeft u grote kans op haaruitval. De mate van haaruitval kan verschillen per individu. Uw behandelend arts kan u vertellen in hoeverre haaruitval bij u zal optreden.

ALOPECIA: iedereen kan met deze vorm van haarverlies te maken krijgen. Alopecia heeft verschillende oorzaken: stress, ziekte, medicijnen, hormoonschommelingen, erfelijke aanleg, ouderdom. Het kan zich uiten in kale plekken en totale kaalheid. Het kan tijdelijk zijn, dus het kan genezen, of definitief haarverlies.

ALPOPECIA ANDROGENETICA: deze vorm van haarverlies komt het meeste voor en wordt veroorzaakt door de erfelijke gevoeligheid voor het hormoon dihydrotestosteron[DHT]. Je erft het via de grootvader aan moederskant. Veel mannen krijgen in de loop van het leven hiermee te maken en ook bij vrouwen na de overgang.

ALOPECIA DIFFUSA: Dit is een vorm van diffuse haaruitval: het haar verdwijnt geleidelijk. Er bestaat een acute en een chronische vorm. Deze vorm komt veel bij vrouwen voor. De oorzaken kunnen zijn: geneesmiddelen, hormonaal , diabetes, schildklierafwijkingen, chronische huidziekten en auto- immumziekten.

OVERWEGINGEN BIJ DE AANSCHAF VAN EEN HAARWERK

1. MONTUUR


Het montuur is de basis van een haarwerk: deze kan op verschillende manieren zijn opgebouwd. Er bestaan standaard zeer veel goede monturen die in de meeste gevallen een perfecte pasvorm hebben. Een goed montuur bestaat voor een deel uit een vliesdun folie die de kleur van de hoofdhuid doorlaat en dus het montuur onzichtbaar maakt. De afwerking kan op verschillende manieren gebeuren en is sterk prijsbepalend.


2. HAARSOORTEN


De huidige haarsoorten zijn opgebouwd uit synthetisch haar, natuurlijk (menselijk) haar of een combinatie van beiden. Dankzij de structuur, de dikte, en de mogelijkheden om structuur en kleur te wijzigen is Europees haar het beste te verwerken in een haarsoort. Het is echter zeer schaars en daardoor veel duurder dan andere haarsoorten, zoals Chinees en Indigo haar. Synthetisch haar is er in zeer veel soorten met elk zijn specifieke eigenschappen. Een haarwerk van synthetisch haar laat zich eenvoudig door u zelf in model brengen, is kleur en vochtbestendig en verkrijgbaar in bijna iedere lengte, dikte, en kleur.


3. CONSTRUCTIE


Bijna alle voorkomende maten, modellen, en kleuren bestaan in een zogenaamde standaardcollectie. Voor meer dan 80% van de mensen die een haarwerk dragen, sluit de aangeboden confectiereeks heel goed aan bij de wens. Kiest u voor maatwerk dan worden de pasvorm, gebruikte materialen, lengte, krulsterkte, en andere eigenschappen precies naar wens gemaakt. Een haarwerk op maat gemaakt is dan ook veel duurder dan een confectiemodel.


4. BEVESTIGINGSMETHODEN


Voor de bevestiging van een haarwerk bestaan verschillende technieken en methoden. Wat het beste bij u past is afhankelijk van het al dan niet nog aanwezige natuurlijke haren. Het belangrijkste is dat uw haarwerk een goede pasvorm heeft. Dan kunt er ook op vertrouwen dat uw haarwerk onder alle ’normale’ omstandigheden correct blijft zitten en goed aanvoelt.

VERGOEDINGEN & GARANTIE

De prijs van een haarwerk kan sterk variëren, afhankelijk van uw wensen, de uitvoering, materiaal, stylingwijze, en levensduur. Gelukkig zit er een vergoeding in de basisverzekering en is deze dus voor iedereen van toepassing, mits u uw haarwerk afneemt van een gecertificeerde aanbieder, zoals Het Haarhuys.

Afhankelijk van uw aanvullende verzekering kan uw vergoeding oplopen. U heeft hiertoe een verstrekkingsformulier nodig. Dit formulier kunt u aanvragen bij uw huisarts of specialist. De noodzakelijke administratieve handelingen met de zorgverzekeraar worden door ons verzorgd.

Het Haarhuys garandeert dat de verkoopprodukten vrij zijn van fabrieks-en materiaalfouten, voor een periode van 6 maanden. Voor meer specifieke informatie over garantie verwijzen wij u naar onze garantiebepalingen, verkrijgbaar in onze kapsalon.
Het Haarhuys is aangesloten bij de ANKO en de Geschillencommissie. Anko haarwerkspecialisten staan voor deskundigheid en professionaliteit. Voor meer informatie over de Anko en haar kwaliteitseisen klik op het logo hiernaast.

Eventuele klachten worden zeer serieus genomen. Als het noodzakelijk is zal Het Haarhuys deelnemen aan een eventuele klachtenregeling. Voor meer informatie over klachten klik op het logo van de Geschillencommissie.