WIST U DAT

  • Het Haarhuys alle rust en privacy biedt.
  • Wij nazorg heel belangrijk achten.
  • U bij de aanschaf van het haarwerk alle benodigde onderhoudsproducten meegeleverd krijgt.
  • Het onderhouden van een haarwerk, het wassen en modelleren makkelijk zelf te doen is.
  • U met uw haarwerk van echt haar kunt sporten, douchen, zwemmen.

SOORTEN HAARUITVAL


Dunner wordend haar of andere haarproblemen kunnen verschillende soorten oorzaken hebben. Hieronder leest u een aantal van de meest voorkomende soorten haaruitval.

ALOPECIA CYTOSTATICA
Als u chemotherapie/ bestraling moet ondergaan heeft u grote kans op(tijdelijk) haaruitval. De cytostatica zorgt ervoor dat de haarvormende cellen beschadigd raken. Het haar wordt dunner, breekt af of valt gedeeltelijk of in zijn geheel tijdelijk uit. Het haar groeit meestal na het stoppen van de chemo weer terug. Uw behandelend arts kan u vertellen in hoeverre de haaruitval bij u zal optreden. Een pruik of haarwerk kan dan tijdelijk een oplossing zijn., zodat u zich zeker voelt en weer zelfvertrouwen krijgt. Doormiddel van een uitgebreide intake en een goede diagnose kunnen we samen tot de oplossing komen die het beste bij u past.

ALOPECIA
Iedereen kan met deze vorm van haarverlies te maken krijgen. Alopecia heeft verschillende oorzaken: stress, ziekte, medicijnen, hormoonschommelingen, erfelijke aanleg, ouderdom. Het kan zich uiten in kale plekken en totale kaalheid. Het kan tijdelijk zijn, dus het kan genezen, of definitief haarverlies.

ALPOPECIA ANDROGENETICA
Deze vorm van haarverlies komt het meeste voor en wordt veroorzaakt door de erfelijke gevoeligheid voor het hormoon dihydrotestosteron[DHT]. Je erft het via de grootvader aan moederskant. Veel mannen krijgen in de loop van het leven hiermee te maken en ook bij vrouwen na de overgang.

ALOPECIA AREATA
Alopecia Areata begint met grote of kale plekken op het hoofd. Die plekken kunnen zich uitbreiden over de rest van het lichaam. Op de betreffende plekken kan het haar weer aangroeien, maar op ieder moment kan het haarverlies weer optreden. Areata is een auto-immuunziekte, het lichaam valt de eigen haren aan. Ook worden vaak de wimpers en wenkbrauwen aangetast. Er zijn verschillende gradaties van alopecia areata . Soms blijft het niet bij haaruitval alleen, en worden ook de nagels aangetast.

ALOPECIA TOTALIS
Vooral het hoofdhaar groeit niet meer.

ALOPECIA UNIVERSALIS
Er is volstrekt geen haargroei meer te bespeuren, noch hoofdhaar, noch lichaamsbeharing.

ALOPECIA DIFFUSA
Dit is een vorm van diffuse haaruitval: het haar verdwijnt geleidelijk. Er bestaat een acute en een chronische vorm. Deze vorm komt veel bij vrouwen voor. De oorzaken kunnen zijn: geneesmiddelen, hormonaal , diabetes, schildklierafwijkingen, chronische huidziekten en auto-immuunziekten.

ALOPECIA TRAUMATICA
Bij alopecia traumatica is de haaruitval het ongewilde gevolg van bijvoorbeeld permanenten, of ontkroezen, een ongeval of verbranding. De haren beschadigen hierdoor en breken af.

FRONTALE FIBROSERENE ALOPECIA
Bij frontale fibroserende alopecia (FFA) is er sprake van plaatselijke haaruitval in de voorste haarlijn van het behaarde hoofd. De aandoening komt vrijwel alleen voor bij postmenopauze vrouwen van ongeveer 50 jaar en ouder en is niet zeldzaam.

PSEUDOPELADE VAN BROCQ
Pseudopelade van brocq is een bijzondere vorm van alopecia cicatricialis en is mogelijk het gevolg van een ontstekingsproces van de hoofdhuid waarvan de oorzaak meestal niet bekend is.

ALOPECIA CICATRICIALIS
Alopcia cicatricialis is een vorm van kaalheid die optreedt door littekenvorming op de (hoofd) huid. Omdat op het littekenweefsel geen haargroei plaatsvindt, ontstaan er kale plekken afhankelijk van de omvang van de littekens.

OVERWEGINGEN BIJ DE AANSCHAF VAN EEN HAARWERK

1. MONTUUR

Het montuur is de basis van een haarwerk: deze kan op verschillende manieren zijn opgebouwd. Er bestaan standaard zeer veel goede monturen die in de meeste gevallen een perfecte pasvorm hebben. Een goed montuur bestaat voor een deel uit een vliesdun folie die de kleur van de hoofdhuid doorlaat en dus het montuur onzichtbaar maakt. De afwerking kan op verschillende manieren gebeuren en is sterk prijsbepalend.


2. HAARSOORTEN

De huidige haarsoorten zijn opgebouwd uit synthetisch haar, natuurlijk (menselijk) haar of een combinatie van beiden. Dankzij de structuur, de dikte, en de mogelijkheden om structuur en kleur te wijzigen is Europees haar het beste te verwerken in een haarsoort. Het is echter zeer schaars en daardoor veel duurder dan andere haarsoorten, zoals Chinees en Indigo haar. Synthetisch haar is er in zeer veel soorten met elk zijn specifieke eigenschappen. Een haarwerk van synthetisch haar laat zich eenvoudig door u zelf in model brengen, is kleur -en vochtbestendig en verkrijgbaar in bijna iedere lengte, dikte, en kleur.


3. CONSTRUCTIE

Bijna alle voorkomende maten, modellen en kleuren bestaan in een zogenaamde standaardcollectie. Voor meer dan 80% van de mensen die een haarwerk dragen, sluit de aangeboden confectiereeks heel goed aan bij de wens. Kiest u voor maatwerk dan worden de pasvorm, gebruikte materialen, lengte, krulsterkte en andere eigenschappen precies naar wens gemaakt. Een haarwerk op maat gemaakt is dan ook veel duurder dan een confectiemodel.


4. BEVESTIGINGSMETHODEN

Voor de bevestiging van een haarwerk bestaan verschillende technieken en methoden. Wat het beste bij u past is afhankelijk van de nog aanwezige natuurlijke haren. Het belangrijkste is dat uw haarwerk een goede pasvorm heeft. Dan kunt er ook op vertrouwen dat uw haarwerk onder alle ’normale’ omstandigheden correct blijft zitten en goed aanvoelt.

OVERWEGINGEN BIJ DE AANSCHAF VAN EEN HAARSTUKJE

Het verliezen van uw haar kan u erg onzeker maken. Vooral als uw haar zo dun wordt, dat uw hoofdhuid beter te zien is. Gelukkig kan er in veel gevallen een haarstukje worden aangemeten waardoor een haarwerk (volledige pruik) nog niet nodig is. Ook kan het zijn dat u zelf heel fijn en futloos haar heeft waardoor u het haar moeilijk in model krijgt. Een haarstukje kan dan een waardevolle aanvulling zijn. Een aanvulling waarbij het haarstukje niet van uw echte haar te onderscheiden is.

Een passend haarstukje is een waardevolle aanvulling op uw totale uitstraling en geeft uw zelfvertrouwen een boost. Uw hoofdhuid en eventuele kale plekken krijgt niemand meer te zien. Net als bij de haarwerken zijn er verschillende mogelijkheden met betrekking tot montuur, haarsoorten, constructie -en bevestigingsmethoden.

Wilt u graag een persoonlijk advies neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak.

VERGOEDINGEN & GARANTIE

De prijs van een haarwerk kan sterk variëren, afhankelijk van uw wensen, de uitvoering, materiaal, stylingwijze en levensduur. Gelukkig zit er een vergoeding in de basisverzekering en is deze dus voor iedereen van toepassing, mits u uw haarwerk afneemt van een gecertificeerde aanbieder, zoals Het Haarhuys. De vergoeding die u uit de basisverzekering krijgt is €443 per 12 maanden. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering kan uw vergoeding oplopen. U heeft hiertoe een verstrekkingsformulier nodig. Dit formulier kunt u aanvragen bij uw huisarts of specialist. De noodzakelijke administratieve handelingen met de zorgverzekeraar worden door ons verzorgd.

Het Haarhuys garandeert dat de verkoopprodukten vrij zijn van fabrieks-en materiaalfouten, voor een periode van 6 maanden. Voor meer specifieke informatie over garantie verwijzen wij u naar onze garantiebepalingen, verkrijgbaar in onze kapsalon.
Het Haarhuys is aangesloten bij de ANKO en de Geschillencommissie. Anko haarwerkspecialisten staan voor deskundigheid en professionaliteit. Voor meer informatie over de Anko en haar kwaliteitseisen klik op het logo hiernaast.

Eventuele klachten worden zeer serieus genomen. Als het noodzakelijk is zal Het Haarhuys deelnemen aan een eventuele klachtenregeling. Voor meer informatie over klachten klik op het logo van de Geschillencommissie.
Het Haarhuys geeft op een positieve manier praktische informatie en advies over uiterlijke verzorging bij kanker. Het Haarhuys werkt als vrijwilliger mee met de workshops in ziekenhuizen.
LGFB-met-tagline-2020_transparant_640px